vineri, 28 august 2009

Cazier judiciar

Ştiu... o să-mi ziceți că ce-i cu această postare...că doar e o poveste lungă și veche, cu toții o știm... sunt ferm convins ca o știți și voi, precum sunt ferm convins că nici nu am să schimb ceva prin această postare; cu toate acestea m-am decis să scriu despre ce mi s-a întâmplat dimineață când am fost să scot un amărât de cazier.

A trebuit să achit două taxe: una de urgență, și una pentru un timbru fiscal. Ce nu am înțeles și nici nu am să pot să înțeleg niciodata e de ce a trebuit să stau la două cozi interminabile pentru a plăti cele două taxe.

Am stat inițial la o coadă în speranța că achit tot ce trebuie și pe urmă merg să scot cazierul liniștit; ajuns în fața casieriței îi spun că doresc să achit taxa de urgență și taxa pentru timbrul fiscal; îmi dă chitanța pe taxa de urgență și îmi zice că pentru cealaltă taxă (pentru timbru fical) trebuie să stau la alt ghișeu la care era deja o coadăăăăăă; - am vrut să o întreb - 'Glumiți, nu?' însă la ce față de om plictisit avea mi-am dat seama că nu glumește, ba mai mult, mi-am și amintit că sunt de fapt în România.

Pur și simplu bătaie de joc - 3 ghișee pentru a scoate o hârtie în regim de urgență, pentru un amărât de cazier.

Las mesajul final al acestei postări să fie o piesă : Sistem of a down - ...the sistem.

18 comentarii :

vasiauvi spunea...

E prima oara cand te lovesti de "sistem"?Obisnuieste-te, o sa fie si mai multe intamplari din astea cand o sa ai de-a face cu bugetarii.
De asta mai trebuie triati si trebuie ca munca lor sa fie eficientizata si productiva.Sunt prea multi si ineficienti si cred ca au dreptul ca aiba un job la stat toata viata!
De asta as vrea sa dea 20% dintre ei afara!

vasiauvi spunea...

Vroiam sa zic ca ei au impresia ca au DREPTUL sa aiba un job la stat toata viata!

La mesajul de mai sus al meu se intelegea altfel!Nu m-am exprimat cum trebuie. Scuze!:P

Tivadar Emanuel spunea...

Nu e prima oara cand ma lovesc de sistem. Referitor la caziere, am mai scos la viata mea cred ca inca vreo 5, dar nu tin minte sa fi trebuit sa stau la doua cozi interminabile... e total aiurea...
Si nu erau de vina casieritele, ci cei ce au luat decizia de a se sta la doua cozi pentru a face doua plati pentru acelasi lucru!

vasiauvi spunea...

E de auns faptul ca s-a uitat la tine cu o "fata de om plictisit".
Peste hotare functionarii TREBUIE sa-ti zambeasca! :)
Ar trebui cand mai mergi pe lacaziere sa ai la tine niste "smiles" si sa le daruiesti alora, poate o sa zambeasca si ei (referitor la campania initiata de Sergiu).

Andrei Răduţu spunea...

Pai asa iti vine direct sa mai faci ceva in tara asta...absolut nimic...ne trateaza ca pe niste gunoaie pana si atunci cnad le dam bani...

Şcoala Gimnazială ,,Carmen Sylva" spunea...

Daca era plictisita, de ce nu dadea locul altei persoane care cauta de lucru.
Cat despre sistem, iata un exemplu pe care nu il inteleg: sotul meu a depus dosar pentru sustinerea examinarii in vederea obtinerii de permis auto categoriile C, C+E si D. Nu am inteles de ce a trebuit sa achite taxa pentru permis si sa faca poze la politie pentru permis, inainte de a fi admis la examinare. Daca un candidat nu reuseste sa obtina permisul? I se dau banii inapoi?

Tivadar Emanuel spunea...

@Vasia: alte conceptii sunt dincolo; acolo pana si vanzatoarele din magazine stiu sa-ti zambeasca; la noi greuuuu gasesti una care sa stie sa faca acest lucru; suntem un popor mult prea trist;
Cat priveste faza cu zambetele - e tare! :-)

@Rappa_ru': foarte bine punctat; pana si cand dam bani suntem tratati ca niste gunoaie; it's Romania - the land of...ma abtin ..'decat sa scriu ceva urat'

@Ioana: Tot ce fac astia de sus e sa scoata bani de pe noi! Din situatia prezentata de tine e clar ca asta doresc!

Şcoala Gimnazială ,,Carmen Sylva" spunea...

Cred ca ar fi bine sa precizez si suma: 60 lei. Sunt foarte multi candidati ... scot ceva bani de la noi in felul acesta.

Dana spunea...

Inainte de a pleca din tara a trebuit sa-mi schimb buletinul, pasaportul si carnetul de conducere, nu stiu cum s-a facut da' toate se expirau cam in aceeasi perioada. Numai ca eram patita si aveam muuuuulta experienta in chestii de-astea, asa ca intai am intrat pe net sa aflu ce acte, cate copii ale lor, cate timbre fiscale si de ce valoare imi trebuie; pe urma mi-am rezervat o zi in care m-am dus la institutiile respective, sa vad orarul si unde se platesc taxele, ca de obicei trebuie sa dai ocol orasului si apoi am depus actele pentru buletin, dupa care au urmat celelate si n-am mai avut nici o problema, chiar m-am mirat ca mi-au dat permisul de conducere in aceeasi zi, pasaportul dupa trei zile si buletinul dupa 2 saptamani. Oricum am fost tare mandra de mine ...

Eu ....PANSYDRA spunea...

Ha ha ha ...welcome to Romania ...
stii care este Culmea Rabdarii ???
Sa fii ROMAN !!!
ha ha ha ...
am auzit si eu ..ieri ...
dar e atit de adevarat !!!

Tivadar Emanuel spunea...

@Ioana: nu e o suma deloc mica; scot o groaza de bani... aiurea

@Dana: Esti un caz fericit ... cum ziceai si tu - aveai deja experienta! Si totusi ..chiar si asa ti-a luat o zi, zi in care ai strabatut si tot orasul.

Daca ai bani se rezolva toate foarte repede: caz sigur: eu a trebuit sa plec urgent inafara tarii si aveam nevoie de pasaport - si persoana pentru care mergeam mi-a facut pasaportul (deci nu reinnoit sau altceva) intr-o zi - a platit ceva banuti - macar asa m-am ales si eu cu un pasaport + o vacanta - am mers ca si un fel de tutore - cu doi minori.

@Pansydra : :)) =)) Foarte tare culmea si e destul de tragic ca e si adevarata!

Şcoala Gimnazială ,,Carmen Sylva" spunea...

Si inca un lucru: la unele institutii stai la un rand sa-ti scrie chitanta si apoi stai la alt ghiseu la alt rand sa dai banii.

Tivadar Emanuel spunea...

Mi s-a intamplat si mie acest lucru cand am mers sa-mi platesc contrinutia la CNAS pe PFA. Am scos chitanta de la un ghiseu si apoi am mers la alt ghiseu pentru a achita - pur si simplu bataie de joc!

. spunea...

Exact suntem in Romania !!! multumesc pt urare :)

Tivadar Emanuel spunea...

@Loxxy: Cu mare placere!

. spunea...

:*:*:*:*

rakketa spunea...

Ironic ca achiti o taxa de urgenta doar ca sa pierzi timpul astfel castigat stand la cozi...

Tivadar Emanuel spunea...

@rakketa: asa e ... ironic

Blog Widget by LinkWithin