vineri, 7 august 2009

Reguli noi si vechi in institutiile de invatamant

Cum era si normal, trebuiau sa se faca si niste schimbari in ceea ce le este interzis elevilor.

Interdictii ale elevilor:

  • alcoolul, tutunul, drogurile, revistele pentru adulti - interzise pana acum doar de regulamentele scolare
  • atingerea vreunei file din catalog
  • jignirea profesorilor sau a colegiilor
  • participarea la jocuri de noroc.

Se pare ca si telefonul mobil va fi interzis – ceea ce, parerea mea, e exagerat. In timpul orelor ar trebui acesta intr-adevar interzis, insa nu si in timpul pauzelor.

S-a stabilit deasemenea ca fetele imbracate provocator sa nu fie lasate sa intre nici macar in curtea scolii, iar totii elevii vor fi obligati sa aiba carnetul de note la ei.

Ramane de vazut daca elevii vor tine cont de aceste interdictii, iar daca nu, cum vor fi sanctionati acestia, pedepsele fiind stabilite de conducerea fiecarei scoli. Ma tem insa ca nu cumva conducerile scolilor sa fie indulgente si sa treaca cu vederea peste multe dintre nereguli. Mai bine se stabileau si pedepsele de sus, de la minister – nu sa ramana la latitudinea fiecarei scoli.

9 comentarii :

Anonim spunea...

Ar trebui sa se introduca uniforma la toate scolile si liceele,cat si un anumit cod de comportament. In felul asta nu ar mai veni nimeni cu fusta pana la buric si ar exista o doza de respect...la scoala vii sa inveti;daca nu ai nevoie te duci pe maidan, e foarte simplu. Profesorii sunt fraieri si nu impun anumite reguli iar elevii le sar in cap.Educatia reprezinta mai mult decat simpla predare a unei lectii la clasa...un profesor reprezinta si un model moral, iar daca este luat in bataie de joc de elevi, se duce naibii sistemul de educatie si se ajunge la filmulete pe youtoube cu profesori batuti sau alte nazdravanii...Putina ordine n-ar strica. Numai bine tivadare, ma pregatesc de mare....mi-am luat niste slapi de aia de guma de toneta...sunt chinezesti^^

Tivadar Emanuel spunea...

Referitor la uniforma intr-adevar ar fi foarte frumos daca s-ar introduce. La noi in oras este un liceu care a impus aceasta regula - e foarte frumos - sunt si niste uniforme moderne - uite un link ca sa te convingi: http://picasaweb.google.com/lh/photo/s7xs1r7aI2KpQXLqu2W6Rw?authkey=Gv1sRgCLjt_qGmzv3IXw&feat=directlink .

Te pregatesti de mare.... hmmmmm slapi de la toneta - is buni si aia ...hmmm ... Simona - tu esti ? :D

Anonim spunea...

mda, foarte faine uniformele^^ si nu sunt Simona bre Tivadare, sunt moldoveanca de pe edu cu limba ascutita^^

Tivadar Emanuel spunea...

Scuze Nicoleta pentru confuzie! :-)

. spunea...

Mai mi se pare corect faza cu imbracamintea...alcoolul, tutunul, drogurile, revistele pentru adulti.Scoala nu e locul potrivit penru asa ceva ...si cum si eu sunt eleva ..mi se pare o porcarie faza cu telefonul ...da si la noi in timpul orelor este interzis sa sune sau sa-l butaonam ...si de multe ori le suna telefoanele proferorilor si atunci ce ...? noi le aruncam in fata ...la profesori e voie sa sune...?si atunci nu mai au de comentat si ne lasa si pe noi cu ele...nu sa sune in ore sau cva ...ca acum in ziua de azi orcine o auzite de "silentios".:)

Tivadar Emanuel spunea...

Nici la profesori nu e normal sa le sune telefonul in timpul orei!

Andrei Răduţu spunea...

Ultima regula(cea cu telefonul) mi se pare extrema...ce treaba are telefonul mobil cu orele atat timp cat nu deranjeaza pe nimeni ?...de asta s-a inventat modulul silentios...in fine...celelalte reguli mi se par logice si foarte normale

Anonim spunea...

In calitate de profesor am facut observatie unor elevi care fumau in spatele scolii ! Stiti ce mi-au raspuns? "Dar profesorii de ce fumeaza ?"
Faceti analogie cu parcarea scolii in care adeseori nu mai ai loc sa parchezi din cauza masinilor elevilor (in tarile civilizate nu li se permite elevilor sa parcheze alaturi de profesor - diferenta de statut trebuie respectata ).
Adeseori elevii mi-au motivat ca vorbesc la telefon cu parintele lor. Le-am cerut mobilul sa ma conving . De cele mai multe ori (90%)era vreun prieten iar daca a fost parintele si-a cerut scuze - nu era presant ceea ce dorea sa ii transmita .
Democratia nu inseamna tupeu si dreptul de a face orice !

Tivadar Emanuel spunea...

@Anonim: Mi-au placut mult cele punctate de dumneavoastra - va dau totalmente dreptate!

Chiar si pe vremea cand eu eram la liceu, erau elevi 'de bani gata' care veneau cu masinile lor luxoase la scoala si le parcau alaturi de daciile profesorilor. Diferenta de statut nu se respecta la noi..si e tragic acest lucru!

Daca s-ar respecta aceasta diferenta de statut atunci cred ca nici elevii nu ar mai avea acel tupeu pe care il au in momentul de fata (pana si intrebarea "Dar profesorii de ce fumeaza ?" cred ca ar disparea).

Ultima fraza a comentariului dvs. a spus totul!

Blog Widget by LinkWithin