Mă enervează mai nou genul de emisiuni talk-show în care se face tam-tam în privința banilor dați pe diverse evenimente menite a binedispune populația acestei țări, împovarată și așa de atâtea griji cotidiene. Respectivii moderatori susțin sus și tare ideea că doar e criză și că nu ar trebui să se cheltuie acești bani. Bine, bine, e criză - dar nu e sfârșitul lumii, adică dacă e criză nu mai avem voie să ne simțim bine? Nu zice nimeni să se aloce aceeași sumă ca și-n anii precedenți, dar nici să se renunțe la evenimente ce au loc de zeci de ani.
Poate tocmai prin aceste evenimente îi ajutăm și pe cei mai ‘loviți’ de criză să uite măcar pentru o jumătate de oră de necazurile vieții.
Înțeleg că a fost scandalul cu Ridzi, dar ăștia de la televiziuni au început acum să se ia de oricine organizează evenimente, zile ale orașelor și așa mai departe. S-au luat chiar și de Callatis, festival care anul acesta a avut un foarte mare succes.
Te pomini că tocmai din cauza acestor evenimente nu merg lucrurile bine în țara asta!
13 comentarii :
Si tocmai cei care vorbesc isi fac vacantele, pe vreme de criza, in alte tari de soare pline, apoi vorbesc despre importanta revigorarii turismului in Romania, pe cand ei isi aduc aportul la revigorarea turismului altor tari.
aveti dreptate amandoi ... dar carui politician din tara nostra ii pasa ?
@Ioana: bine punctat!
@Mihai: asa e, carui politician ii pasa????
Doar isi gasesc "de treaba" :)
Anne, sa n-aiba oare ce discuta?
Hai să ne mai gândim...totuși.
Ce să fac...nu înghit ușor orice.
Rumeg ideile și trag mai apoi o concluzie...
Și iat-o!
O voi formula în stilu-mi caracteristic, punând întrebări.
Cine merge la concerte?
(săraci, bogați, tineri, bătrâni - nu e greu de realizat o statistică aproximativă, nu înainte însă de stabili clar DESPRE CE FEL DE CONCERT ESTE VORBA)
Cate concerte de-ale noastre seamănă, puțin măcar, cu cele de dincolo?(știu ce vorbesc, am fost)
Si-atunci, nu mai bine mai puțin și de o calitate excepțională, decât mult și prost?
Nu v-ați săturat de bâlciuri?(care vă obosesc spiritul și mintea?)
Deci, de acord cu distracția...
Însă, mai este un verb, care ar trebui să se împletească strâns cu
to have fun, și acela este to work.
Poate mai aduceți și voi niște completări...
Mă gândesc cu tristețe, cât sunt de goale la noi sălile la un concert simfonic, operă, operetă.
Sau teatru...
O fi scump biletul, sau ?
Asta e...
Have fun....și nu numai!
Aceste sunt niste spalatorii de bani. Pe undeva este bine sa se ia lumea de ele.
De ex in Bucuresti ani la randul era organizat festivalul berii, pe care anul acesta inca nu l-am vazut ceea ce ma duce cu gandul ca daca un privat renunta la asa ceva de ce statul ar fi mai smecher.
O zi frumoasa,
"Cine merge la concerte?"
In primul rand merg cei ce au bani de concerte - asta daca sunt cu bilet! Concertele la care faceam eu referire sunt cele gratis - realizate pentru toata populatia!
Cine merge la astfel de concerte? In special tinerii - ei sunt cu mai multa pofta de viata - si zic ca in special tinerii si pentru ca in cea mai mare parte astfel de concerte sunt destinate varstei tineretii.
Parerea mea personala - nu agreez concertele de genul celor ce se tin la sarbatorile de oras (ultimul astfel de concert la care am asistat - o parte din el - a fost in oraselul meu natal acum vreo o luna si ceva - Akcent - m-a lasat cu un gust amar).
To have fun < > to have work - parerea mea! Cum adica sa le imbini?
Nu e asa de scump biletul la teatru (mai ieftin cu siguranta decat cel de la un concert Akcent), e gol pentru ca nu stim sa apreciem ceea ce e cu adevarat frumos. Eu sincer ma gandeam sa-mi fac un abonament la teatru dar nu am timp in perioada asta si...adevarul e ca nu mi-ar placea sa merg singur - si inca nu am gasit un doritor nici macar pentru mai incolo. Dar cu siguranta o sa merg - peste o luna , doua, un an sau chiar mai mult, dar tot o sa merg!
Sergiu, da, de acord cu tine - sa fie mai bine verificate, dar erau moderatori care sustineau ca nu au sens astfel de concerte - ca doar e recesiune!
M-am exprimat greșit. Ideea era ca distracția să alterneze cu munca.
În rest...cum zici.
Ce sa zica si ei...la ceea ce se petrece de fapt nu se atrage atentia...trist...
sunt doua crize in ro. una reala, de care politicienilor nu le pasa, si una media, intretinuta de moguli.
Foarte bine spus: pe politicieni ii doare fix in dos de criza ... ei sunt axati acum doar pe alegerile de la sfarsit de an.
Trimiteți un comentariu