luni, 23 ianuarie 2012

Zapada mare la Cavnic

Week-end-ul trecut(20-22 ian. 2012) am fost din nou la Cavnic, unde am avut de lucru muult de tot cu zapada, care e deja destul de mare (in jur de 60-70 cm, daca nu si mai bine).
Vineri a fost mai cald, motiv ce a dus la caderea zapezii adunate pe casa iar sambata toata ziua am avut de lucru cu ea. Am lucrat mai bine de 6 ore, ceea ce m-a obosit teribil - chiar mi-am zis ca daca ar fi sa intocmesc un top cu cele mai profunde stari de oboseala avute la finalul unei zile, cred ca ziua de sambata ar ocupa locul 2 (locul 1 fiind ocupat de acea zi torida de vara in care am facut cu bitza in jur de 100 de km prin 19 localitati maramuresene). Sambata seara m-am pus in pat la ora 20:30 si pana a 2-a zi, in jurul orei 10:30 am dormit fara intrerupere (14 ore - recordul meu:D).
Cam asa arata curtea noastra sambata dimineata, in jurul orei 9:
Nu toata zapada a cazut de pe casa, a trebuit fortata putin sa cada:
Dupa ce toata ziua a fost o vreme inchisa, cu ceata, in jurul orei 15 s-a inseninat destul de brusc si a aparut soarele - parea o vreme de-a dreptul primavaratica:
Daca sambata nu a nins deloc, duminica dimineata a inceput sa ninga din nou. Si fiindca copacii erau extrem de incarcati cu zapada si riscau sa se rupa (ba la unii unele crengi s-au si rupt :( ) am luat o furca lunga cu care vara facem claie si am mers prin toata gradina si i-am scuturat. Mersul prin zapada atat de mare te oboseste destul de mult, insa dand zapada de pe copaci si vazandu-i cum se ridica incet-incet catre cer ma facea sa ma simt mult mai bine. Anul trecut, a nins mult pe cand frunza era inca pe copaci si asta a determinat ruperea destul de multor pomi :(.

Avem parte intr-adevar de o iarna frumoasa la Cavnic, insa cu cat e zapada mai mare, cu atat si iarna e mai grea, lucru care nu poate fi inteles de cei ce stau la bloc.

Inca se mai anunta ninsori ... parca-parca imi e dor de o iarna ca cea ce a fost acum multi-multi ani cand zapada ajunsese pana la stresina - cat de misto a fost atunci, mai ales ca eram si mic! ;-)

9 comentarii :

angi spunea...

Chiar aveti parte de o iarna frumoasa.
Zapada de pe acoperis parca ar fi bezea:).
E de poveste pe la voi!

faramedesuflet spunea...

Tot ce am vazut la tine pe blog m-a fascinat, multumesc ca ai timp si rabdare sa aduci frumusetile naturale de care tu ai parte si celor din metropolele mari ale tarii care nu se bucura anul asta nici de un sfert din minunatia de zapada de care au parte cei din Cavnic.E superb, m-am indragostit de iarna din Maramures!

Cristian spunea...

Superbe imagini!Departe de lumea orasului, acolo te simti minunat.Sa te bucuri de iarna...:)

Anonim spunea...

Ioiiiii , Doamne , ai zapada cat gardul! Pfuai , zici ca esti intr-o lume de basm acolo! Uau!

Cris-Mary spunea...

Asta-i Romania ce o iubesc si imaginile tale imi bucura iarasi sufletul..vad satul bunicilor .ufff

Tivadar Emanuel spunea...

Multumesc tuturor. De-abia astept sa merg maine din nou acasa! :-)

Ionela Băloi spunea...

Frumoase imagini!

Socaciu Marcel spunea...

Salut.Si socrii mei sunt din Cavnic si stiam ca aveti zapada mare dar cu pozele postate de tine am putut sa-mi fac o idee mai clara care e situatia la voi.Cum am vb. si cu ei, ar fi ideal daca v-ati asocia cate 3 sau 4 familii vecine si sa cumparati o freza de zapada,care v-ar scuti mult din efortul pe care il depuneti cu degajatul zapezii.Iti trimit un link sa vezi despre ce este vorba.Costa in jur de 1500 de lei.Numai bine.
http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?products_id=7753&osCsid=ie2ouo9151ttp0utl85291j2s1

Tivadar Emanuel spunea...

@Socaciu Marcel: multumim de informatii insa nu ne putem inhama la asa ceva...avem si locuri mult prea stramte unde acea freza ar fi inutila; ne descurcam deocamdata cu lopata :-)

Blog Widget by LinkWithin