vineri, 19 august 2011

Intrerauri

Traseul pe care il prezint in cele ce urmeaza l-am facut in mare parte cu scopul de a ajunge in localitatea Intrerauri, idee cu care am ramas fixat inca de cand am facut traseul de la Let's bike it si am vazut acel drum extrem de tentant. Pornirea am facut-o din Cavnic, in data de 15 august 2011, la ora 10:55, ajungand in Varful Cornului la ora 11:17 unde am luat-o pe drumul care duce catre Tg Lapus.
Am trecut prin localitatile Fauresti, Laschia, Vad ajungand intr-un final in Copalnic, de unde a urmat o urcare aparent extrem de grea ce duce catre Coas. Aproape sus, la finalul urcarii, copacii de pe cele doua parti ale drumului se impreuneaza formand o superba cupola.
Urmeaza apoi cateva sute de metri de coborare pana la indicatorul ce indica 8 km pana la Intrerauri. O iau incet, increzator, drumul fiind neasfaltat, ajungand la un moment dat la o intersectie - un drum forestier si un drum ce duce la Intrerauri. Tentat fiind de drumul forestier o iau pe el, in ideea ca o fi ducand si el undeva in localitate. Drumul pe aici a fost unul mai mult decat superb, avand o inclinare de 12% (erau si portiuni cu 9% dar predomina 12%).
La un moment dat drumul se bifurca si norocul meu a fost ca erau niste turisti in zona care m-au indrumat sa o iau in stanga, urmand sa ajung la drumul ce duce la Intrerauri (cel pe care nu l-am urmat de la inceput). A urmat o zona de drum forestier plina-plina de serpentine, dand intr-un final in drumul ce duce la Intrerarui, un drum neasfaltat, insa ne-forestier. Am preferat sa nu merg in localitatea Intrerauri, din cauza ca am inteles ca nu e ce vizita acolo, fiind doar cateva case la dealuri departare una de cealalta si astfel m-am decis sa ma intorc. Am mers putin si am observat pe partea stanga un indicator cu Intrerauri, dandu-mi seama ca de acolo incepea practic intrarea in localitate. Mai merg cativa km si ajung la o balta frumoasa.
Ajungand la drumul asfaltat, ma decid sa merg din nou in Copalnic alegand varianta Copalnic - Carbunari - Grosi - Baia Mare. Din Copalnic si pana in Carbunari au fost 5 km, primii 3 de urcare, iar urmatorii de coborare in serpentine deosebit de frumoase. Dupa iesirea din Carbunari au urmat in jur a 7 km pana la intrarea in Grosi. Inca dinainte de intrarea in Grosi si o buna bucata din Grosi a insemnat urcare, urcare destul de accentuata pe ultima parte a ei.
La scurt timp am ajuns in Baia Mare, ora fiind 16:34. A fost un traseu frumos, drumul forestier facandu-l de nota 10.

Harta completa poate fi vazuta aici (de la punctul D urmeaza drumul catre Intrerauri - nu apare pe harta nici drumul si nici localitatea Intrerauri, prin padure, pret de cativa km).
P.S.: Localitatea se numeste Intrerauri deoarece aici e locul unde se intalnesc raurile Cavnic cu Lapus.

4 comentarii :

aventoro spunea...

foarte tare traseul si fotografiile

Tivadar Emanuel spunea...

@gabriel: nu-s interesat de link exchange ...

Ella (Caracior) spunea...

Superbe peisajele.Merita vizitat

Tivadar Emanuel spunea...

@Ella: asa e! Mai am inca 3 trasee ce o sa le postez cat de curand - toate super faine - niste peisaje de vis! Ms de vizita!

Blog Widget by LinkWithin