vineri, 30 noiembrie 2012

Toamna 2012 pe doua roti

Toamna 2012 pe doua roti

Toamna anului 2012 a fost o toamna frumoasa si calduroasa, dar cel mai mult mi-a placut ca a fost o toamna lunga in care am putut sa ma bucur pas cu pas de evolutia naturii. Nu a fost o toamna la fel de secetoasa ca cea a anului 2011, insa per ansamblu nu a plouat foarte mult, majoritatea turelor cu bitza fiind pe teren uscat.

Cateva dintre turele facute in toamna anului 2012:

02 septembrie – ca o zi de vara in toata regula
Traseu: Cavnic - BS - mina Suior - in varf de Cavnic – retur
08 septembrie – o tura noua pentru mine, care s-a dovedit a fi una de-a dreptul interesanta si pe care am de gand sa o repet in sezonul urmator
Traseu: BM - mina Suior - Creasta Cocosului - coborare Mara - Runcu - Izvoare - BM

09 septembrie 2012 – mult asfalt, intr-o zi calduroasa de toamna
Traseu: BM - han Pintea - Mara - Hoteni - Budesti – Cavnic (oprire acasa) – BM
27 septembrie 2012 – una dintre cele mai faine ture matinale pe care le-am facut in 2012; As putea zice ca a fost o dimineata perfecta! Abia astept sa reiau turele matinale la anul!
Trase: BM - baraj – retur
30 septembrie 2012 – Preluca – un loc aparte ce nu necesita multe vorbe; pentru prima data am simtit ca e toamna – nucilor din aceasta zona le ingalbenisera putin frunzele.
Traseu: BM - Grosi - Carbunar - Berinta - Copalnic - Intrerauri - Preluca - BM
14 octombrie 2012
Traseu: BM - Valea Borcutului - dealul Dura - Tautii Magheraus - dealul Dura – BM
19 octombrie 2012 –  Poate cea mai faina zi din anul 2012. Declar tura facuta in aceasta zi ca fiind tura anului 2012, si nu neaparat din cauza traseului (cu toate ca este un traseu exceptional), ci mai ales din cauza naturii care a fost magnifica.  A fost o tura in care natura m-a inlacrimat la propriu, o tura in care m-am simtit mic, o tura in care frumusetea naturii mi-a umplut sufletul. O toamna de vis!
Traseu: BM - mina Suior - Poiana Boului - inconjorul Crestei Cocosului – Cavnic21 octombrie 2012 – o zi frumoasa petrecuta intr-o rezervatie de nota 10 – rezervatia fosilifera Razvan Givulescu (poteca tematica "Pasi printre frunzele de pe vremea vulcanilor")
Traseu: Cavnic - Chiuzbaia - rezervatie - Limpedea - Baraj - Lostrita – BM
4 noi. 2012 – o alta zi frumoasa de toamna; Toamna in toata regula sus la munte - covor gros de frunze – minunat!
Traseu: BM - hanul lui Pintea - Poiana Boului - Suior - BS – BM
 

10 noiembrie 2012 – o tura de toamna adevarata – vreme racoroasa dar totusi extrem de placuta, covor de frunze, noroi – ce mai – vis!
Traseu: BM - Usturoiu - Poiana Marului - Saua Dia - Varateci - baraj -ocolit barajul -Ferneziu -BM (traseu concurs  Trofeul Maramuresului)
11 noiembrie 2012 – dupa o tura de concurs (trofeul Maramuresului) a urmat o noua tura care mi-a demostrat din nou (nu ca ar fi fost musai nevoie) cat de faina a fost toamna anului 2012; relaxare deplina, la apus de soare, undeva pe un camp mare! ;-)
Traseu: BM - Grosi - Satu Nou de Sus – BM
 
 
19 noiembrie 2012 – o tura scurta, de relaxare, intr-o zi de toamna tarzie
Traseu: BM – baraj - BM

Toamna este si mai frumoasa pe bicicleta!
Blog Widget by LinkWithin