duminică, 26 august 2012

Pe cărări de munte, cu bitza

26 august 2012 - Bicicleală pe toropeală

Daca saptamana trecuta am ales sa fac un traseu nou pentru mine, duminica, 26 august, m-am pornit dis-de-dimineata (in jurul orei 9 fara un sfert) intr-un nou traseu ce includea si parti pe unde nu am mai fost.
Am urcat pana pe Ignis (BM-baraj-Izvoare-Ignis), unde am stat pret de mai bine de o ora pe stancile de pe care puteai admira barajul in toata splendoarea lui.
din urcarea pe Ignis, din Izvoare
Another refreshing moment brought to me by mountain biking! 
De pe Ignis am coborat initial pe traseul marcat cu bulina alba, trecand la inceput printr-o zona stancoasa, destul de abrupta si destul de dificil de coborat - asta mai ales din cauza unor copaci cazuti pe poteca.
Dupa zona stancoasa a urmat o coborare iarasi destul de abrupta printr-o padure deasa. Am ajuns apoi la un drum forestier, unde am ales sa nu continuu pe traseul bulina alba (care din acest punct devenea bulina albastra) ce mergea tot in jos, ci am ales sa o iau in stanga. Imediat am trecut pe langa o intersectie cu un drum ce urca spre Ignis (si pe care urcasem saptamana trecuta) si la cativa metri mai incolo de acea intersectie am luat-o in dreapta prin rezervatia fosilifera Razvan Givulescu (poteca tematica "Pasi printre frunzele de pe vremea vulcanilor") pe o poteca extrem de frumoasa, care a insemnat si una dintre cele mai frumoase coborari prin padure facute de mine pana acum.
Am ajuns pe urma in Groapele Chiuzbaii, apoi am coborat la Limpedea, si fiindca era inca devreme (~ora 17) si extrem de cald afara, am urcat din nou pana la coada barajului unde am stat cam o ora.

A fost un traseu frumos, dar si greu prin unele locuri (ma refer la inceputul coborarii de pe Ignis), facut intr-o zi extrem de calduroasa, in care am baut peste 5 L de apa, si chiar si asa erau momente in care ma simteam deshidratat.

Sometimes we need to hit the refresh button. Mountain biking does that for me!
Blog Widget by LinkWithin