marți, 21 august 2012

Inghetata de mure

Inghetata de mure facuta de mine - cu mult mai buna decat orice inghetata de cumparat + e naturala 100% :-)

Murele sunt culese de mine, din zona 3 Stejari - cum cobori catre Valea Borcutului.

Reteta este extrem de simpla, iar rezultatul este extrem de bun.
Ingrediente:
- aprox. 250 ml smantana
- 6-7 linguri de zahar
- un plic zahar vanilat
- o cutie de la margarina de 500 gr plina cu mure.

Am spalat bine murele, le-am strivit putin cu furculita si am presarat peste ele 5 linguri de zahar si le-am lasat sa se odihneasca.
Peste smantana am adaugat alte 1-2 linguri de zahar + plicul de zahar vanilat si am mixat-o pana ce a iesit o pasta foarte buna la gust (e important sa nu se mai simta gust puternic de smantana, ci un gust dulceag, cremos). Eu am folosit smantana de la tara, 100% naturala si de calitate.
Am luat vasul cu murele si am inceput sa le stalcesc mai bine - aici mi-ar fi fost bun un blender.
Am combinat cele doua compozitii (murele si smantana), le-am amestecat bine de tot pana s-au omogenizat si am pus aceasta compozitie finala la congelator.

Se poate adauga si putina frisca in compozitia finala daca se doreste.

Rezultatul e cel de mai jos, iar gustul, credeti-ma, e exceptional!

Surse de inspiratie: 1, 2.

Murele - extrem de sanatoase

Murele - adevarate bogatii ale naturii!

1 comentarii :

intraceuticals spunea...

Pffff, cum arata, imi ploua in gura, iar o sa imi fac o mica seara de film si inghetata diseara.:)

Blog Widget by LinkWithin