marți, 26 ianuarie 2010

Eu - profesor


Nu obisnuiesc, nu am mai facut-o decat foarte rar si nici nu-mi prea place sa povestesc pe blog intamplari din viata mea!
Dar de data asta simt nevoia sa o fac - simt nevoia de a fi criticat, simt nevoia in a mi se spune cat de nemilos, rau si dur pot fi!
Sa va zic ce am patit!
Vineri, 22 ian. - scoala - eu profesor - ultimele ore - ore de incheiat medii - de ascultat - mariri de medii si alea alea.
Clasa a 7-a (cea mai slaba clasa - cel putin la materia mea): le zic mediile - intreb cine vrea marire de medie (stiau ca isi pot mari mediile inca de cu o ora in urma) - nimeni nimic. Le dau ceva de lucru si ma pun sa trec mediile-n catalog. Dupa - vad o eleva plangand, incercand sa ascunda acest fapt. Incepusem sa inteleg de ce plange. Nu merg la ea - nu vroiam sa vada toti ca ea plange - insa merg la catalog - 10 pe linie avea, rar si cate un 9! Era clar - ii dadusem media 9 si era suparata ...foarte suparata. Se suna! 

Dupa o ora - in pauza vine directorul la mine si imi spune pe un ton pasnic cum ca l-au sunat 2 parinti ca sa-i spuna ca un grup de copii de clasa a 7-a nu-s multumiti de medii! Wow mi-am zis - asta da! So what? Scurt si la obiect - sa vina sa discute cu mine - dar eu mediile nu le schimb - sunt in stare sa apreciez un elev la adevarata lui valoare.

Am stat pe urma si m-am gandit: sa fi dat eu oare vreo medie de 6, 7, 8 la cineva care are 10 pe linie si de aia sa fie revoltati unii elevi?!
- si chiar de ar fi asa tot nu as schimba nici o medie. Dar imi zic - hai sa arunc o privire in catalog la celelalte note de la celelalte materii.
Gandit si facut - si am constatat ca notele date de mine sunt aproape aceleasi cu notele per ansamblu ale elevilor!

Eu cu ce-s de vina ca erau obisnuiti sa aiba doar medii mari la informatica ? Si eu eram dispus sa dau medii mari - dar ptr. aia mai trebuie si sa muncesti!

P.S.: pe eleva ce a plans am retinut-o la sfarsitul orei si i-am modificat media (sa nu spuneti la nimeni ...:D), spunandu-i ca in semestrul doi trebuie sa exceleze!....alte medii nu mai schimb

Astept sa ma criticati! :)

54 comentarii :

Anonim spunea...

Ma bucur ca i-ai schimbat media. Nu va uita asta niciodata.
Nu stiam ca predaaaai!

Tivadar Emanuel spunea...

@Iulia: Mi s-a facut mila de ea! Adevarul e ca doar doi din clasa meritau media 10 cu adevarat! Dar sunt sigur ca in sem. II o sa exceleze! Eu ii punctez si pe cei activi la ora, iar ea fiind o fire mai timida, nu prea era activa - nu zic - la testari era ok!

Si da - mai si profesez - asa mai rarut! ;)

Albinutza spunea...

wow, dom'profesor, super, nu stiam. Ce sa zic, cred ca ai procedat corect, atata timp cat fata promite. Inseamna ca e capabila, a avut si ea o scapre. Uneori e bine sa mai inchidem un ochi, ambii;)

Tivadar Emanuel spunea...

@Albinutza: Multi nu stiau ca-s si profesor! A fost un 'moft' - o dorinta de-a mea - sa vad daca pot!
E capabila - acum o sa vad in sem. II! ;)

Nu mi-a fost usor sa schimb media - dar uite ca am facut-o si pe asta! ;))

Anonim spunea...

Mie nu mi se pare ok, dar oricum tu stii situatia mai bine decat mine. Daca ai facut un favor unui elev ar trebui sa le faci tuturor celor aflati in aceeasi situatie.

Nu-mi place ca unii obtin un punct in plus doar pt bocit. Fii-mea e in cls a IV a si are colegi care daca iau B trag o bocitura si repede inv. le da FB cu minus care oricum nu se vede in carnet sau catalog. Ce s-ar intampla daca toti ar boci? Ma bucur ca fii-mea are demnitatea de a accepta nota pt care a invatat si nu se umileste pentru un punct. Cred ca tine si de caracterul fiecarei persoane cat de tare se poate injosi. Notele nu sunt totul, insa se pare ca in RO doar asta conteaza ...:(

Ana-Maria spunea...

Si eu cred ca notele trebuie date pe merit ,nu pe bocit sau ochi frumosi!Gestul tau fata de eleva respectiva e pornit din suflet si nu a fost rational...si sincer,mie una imi suna a discriminare fata de ceilalti elevi ,ca ai marit nota elevei plangacioase...

Florena spunea...

Ziua buna Emanuel!
Mi-a placut tare mult acest post, nu stiu... poate si din cauza ca emana multa sensibilitate!;)

Felicitari pt. decizia de a schimba nota elevei, mai ales ca promite si sunt convinsa ca in noul semestru o sa exceleze! Dar as vrea sa cred ca nu lacrimile ei te-au facut sa faci modificari in catalog, ci mai degraba situatia ei buna la celelalte materii! :)

Astept cu interes finele semestrului II :D

Numai bine!

Tivadar Emanuel spunea...

@April: Nu e chiar chiar un favor - deoarece i-am zis elevei ca trebuie sa recupereze sem. viitor - desi noah stiu ca nu e ft. ok asa. Favor sigur era daca nu-i ziceam acel lucru....
Fata nu s-a umilit - intamplator am vazut-o plangand - e o diferenta!

Si da - in Romania conteaza mult ptr. elevi notele!

Tivadar Emanuel spunea...

@Ana-Maria: Eu imi asum decizia si sincer nu o regret! Dar imi place sa fiu criticat ..sau ma rog sa aud pareri contradictorii! ;)

Tivadar Emanuel spunea...

@florena's cakes: Ziua buna si tie!
Bineinteles ca nu lacrimile ei m-au facut sa-i schimb nota! Cand am vazut-o plangand mi-am dat imediat seama ca e din cauza mediei - motiv ptr. care m-am uitat la celelalte note ale ei din catalog si vazand ce-i acolo am inteles si m-ai bine!
As fi ascultat-o de mai aveam timp ...dar era deja finalul orei!

Si eu astept sa vad evolutia ei in sem. II!

Tivadar Emanuel spunea...

Am atasat postarii un mic sondaj!

Iulia, Albinutza, April, Ana-Maria, Florena - va astept sa votati!

Multumesc mult de tot pentru comentarii si pentru timpul acordat!

Unknown spunea...

Da, chestia asta cu notele zic eu ca este o mare problema. Pe elevi nu-i mai intereseaza ce stiu ci ce nota au in catalog. In Suedia de pilda, nu se dau note pana la o anumita clasa, se dau lucrari si nu se copiaza, daca elevii nu stiu ceva nu incearca sa copieze si nu scriu si profesorul vede ce nu stiu si mai reia materia. Nu exista nici probleme cu disciplina, elevii stiu ca merg la scoala ca sa invete (probabil ca au si mai putina materie decat ai nostri dar o stiu mai temeinic). N-as fi crezut asta daca o prietena foarte buna n-ar fi fost acolo si n-ar fi vazut asta cu ochii ei. La noi nu se practica de multe ori invatatul ci toceala iar tentativele acelea de la minister in care tot baga mediile din gimnaziu in nota pentru liceu - nu face decat sa amplifice alergatura dupa note.
P.S. Me -teacher too :))

Zadkielix spunea...

Am impresia ca esti un om bun ce intelege foarte bine fenomenul educational!
Intr-adevar ai procedat corect!
Si eu m-am indurat sa le acord tuturor elevilor mei note ceva mai incurajatoare, cu simpla conditie ca de acum incolo sa dea dovada de pasiune, de abnegatie pentru muzica, pentru studiu, pentru a invata toate tainele de a canta la vioara!
Nu numaica ai procedat corect, dar in atata timp ti-ai dat seama ca acea fata promite, e mai mult decat ok!
Inseamna ca va fi capabila si va demonstra pe viito ca aceasta intamplare nu a fost una intamplatoare!
Cu o premiere (pentru cine merita si trebuie) poti crea mai mult decat minuni!
Toate cele bune si sa auzim numai si numai de bine, colega!
:)
Si faza cu "mai bine sa mai inchidem un ochi" nu se aplica acum, in aceste timpuri de criza! M-ai impresionat ca ai dat dovada de bunatate, in aceste timpuri cand majiritatea aplica acea "lege a Talionului"-ochi pentru ochi, dinte pentru dinte...etc crezand si confundand notiunea de "a fi corect" cu a..."aplica corect legea","a da model" etc....
Cu respecte,
Zadkielix alias D.M

Anonim spunea...

Manu, dar daca plangeau sa zicem cinci elevi? ce faceai?

fiica mării spunea...

Nu ai facut bine, si iti zic si de ce. Pentru ca ea trebuia sa vorbeasca atunci cand tu ai intrebat cine vrea marire.

elite spunea...

Uneori este bine sa ne impartasim din experienta zilnica.Poate invatam unii de la altii,poate nu repetam greselile facute de ceilalti.Sa spunem ca la clasa a 7,disciplina Informatica este disciplina optionala.Adica,se presupune ca elevii au ales,de buna voie,pentru placerea si interesul lor,sa faca informatica.Intr-un asemenea context elevii si parintii considera ca notele la disciplinele optionale,trebuie sa fie de 10(si aici iti vorbesc nu numai din postura prof ci si a parintelui).Cand aceste note nu sunt cele scontate,apar lacrimile copilului,cearta parintilor...Nu trebuia sa schimbi media,mai ales in prezenta elevei.Niciodata...Poate ai putea schimba ceva in materia pe care o ai,poate ai putea incerca sa o faci mai accesibila.Scuze daca am fost prea critica,sper insa sa te ajute...Si,nu uita si tu ai fost elev..si tu vei fi parinte

Anonim spunea...

Am vazut mai sus, intr-un comentariu : ''notele trebuie date pe merit''.
In legatura cu asta.
Nu cred ca asa ceva e posibil. Niciodata notele nu reflectat adevaratele cunostiinte. De ce? Pentru ca poate azi am avut o zi proasta, poate m-am trezit cu stangu', poate nu-stiu-ce, si uite, chiar azi se intampla sa dam lucrare. Si nu ma pot concentra. Sau nu am chef. Si uite asa iau nota mica.
Si data viitoare, profesorul va avea o zi exceptionala,sau groaznic de proasta si va avea chef sa inchida ochii si sa ma lase sa copiez, si uite-asa ma trezesc cu o nota mare.
Si multe alte exemple. Timiditatea excesiva, de asemenea ma va impiedica sa arat tot ce pot.
Probabil ca stiti voi si alt exemple.
Ideea e ca nota e reflectarea mai multor elemente luate la un loc, nu doar a cunoostiintelor sau a lipsei cunostiintelor.
In perioada in care eram in scoala generala si liceu(la cele mai bune scoli din oras), se punea mult baza pe invatatul mecanic. Mie imi placea sa vorbesc liber, dar notele mele nici nu se comparau cu cele ale elevilor care repetau mecanic tot ce trbuia spus.
Cunostiintele cui sunt mai valoroase, ale mele, sau ale celor care au invatat pe de rost, chiar daca ei au luat 10?
Notele nu m-au interesat in mod deosebit niciodata, nu mi-a curs vreo lacrima pentru o nota mica, pentru ca la materiile care imi placeau, invatam din placere, la celelate nu imi bateam capul.

Imi place sistemul de invatamant din Suedia. E mult mai ''uman'' si mai realist decat cel de la noi.

Dar sa revin. Mie mi-a placut totusi gestul tau, pentru ca suntem oameni, nu roboti. Ea a plans din neputiinta de a se exprima altfel si ar fi marcat-o f tare nota aia (9?). Ai facut o fapta buna, indiferent de criticile puse in discutie.
Sunt copii capabili sa se sinucida pentru note care nu corespund cu visele lor. Mai ales din vina parintilor care nu ii invata ce conteaza cu adevarat.
Intr-adevar se pune mai mult accent pe note decat pe cunostiinte de multe ori, din partea parintilor.

Anonim spunea...

Nu generalizez, nu ma intelegeti gresit. Dar mi-am amintit de o intamplare din anul 1 de facultate, la examenul de reproductie.
Protagonist: un coleg ce intrase la facultate cu o medie f frumoasa, si nu uita sa se laude in permanenta cu notele lui minunate din anii de liceu, cat si cu media de bac.
Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Respectivul, plin de sine, sentiment alimentat din plin de notele lui mari obtinute pana atunci, se trezeste la primul (sau printre primele) examen din anul 1.
Subiectul l-a dat peste cap. A invatat o saptamana pentru materia respectiva, numai la sala de lectura statea.
Prima intrebare: nimic, a doua: nimic, si tot asa. Ud leoarca, mai ca plangea. Profesorului i se facu mila, mai ales ca asta nu lipsea de la nici un curs (de la laboratoare nu lipsim nici noi ca absentele se platesc :)))
Asa ca ii pune o intrebare ''pentru nota 5''
Care e hormonul sexual masculin si care e hormonul sexual feminin?
Raspunsul lui: ''Fooarte simplu, cel masculin e spermatozoidul, cel feminin e.. menstruatia''!!


:) Mai e loc de comentarii?

INCERTITUDINI spunea...

Emanuel,
am refuzat sa citesc ce au scris antevorbitorii mei. O voi face dupa.
Parerea mea , de profesoara cu oarecare experienta, 37 de ani, limba romana- ai gresit. Mediile nu se schimba. Sa nu mai faci asta niciodata. Intai , pentru ca nu este moral. Nici corect. Te intreb: cand ai gresit( pentru tine)- cand ai incheiat prima medie ? Sau cand ai ' corectat-o?)
Apoi, chestia asta cu mila este o mare culpa. Mila este o trasatura negativa, cata vreme nu are justificare. Mediile sunt/ies/ se incheie//din notele existente.

Ai creat un precedent - vor veni toti cei carora nu le-ai dat media 10 , sa ceara modificarea mediei.
Daca vei deveni profesor, va trebui sa nu cedezi nociodata in fata' presiunilor'. De niciun fel. Este bine, pentru a preintampina alte situatii, sa ai un caiet( asta presupune timp, rabdare, pasiune), in care sa treci notele( mai ales pe cele mici), cu explicatii. Sa fii pregatit daca ai probleme. Asta este societatea, nu ai ce face..

Eu iubesc mult copiii. Dar, sa stii ca , pentru a-si atinge scopurile, devin mici' teroristi'.
Fii vertical! Este prima calitate, pe care trebuie s-o indeplinesti!
Nepartinitor! Asta te fereste de multe incidente. Fii atent cu fetele- repede se amorezeaza de profesori, mai ales de cei tineri. de aici..alte incurcaturi. Nu glumesc!!!

p.s. Sa nu crezi ca eu am fost ferita de necazuri. Minte cine spune ca este profesor perfect. Sau este un profesor oarecare.
Mult succes!

Albinutza spunea...

Scuze, sunt putin off-topic, dar m-a amuzat tare Iulia cu "hormonul":)):))

Anonim spunea...

Salut!
Deci:avand in vedere ca inca sunt eleva zic:DAAAAAAA(ai procedat bn ca i ai schimbat media, altfel nu i ar mai fi iesit 10 pe linie), dar sa gandim altfel: in felul asta fata invata ca oricand nu reuseste cva trebuie sa planga in loc sa lupte.
Silvia

marada spunea...

Eu nu as fi modificat media!
- eleva respectiva va incerca si altadata sa obtina ce vrea prin ...lacrimi (aparent ascunse!)
- si ceilalti copii ti-ar fi promis ca invata mai mult daca le modificai nota
- nu e legal sa faci asa ceva. Poti avea mari necazuri!
Te inteleg, esti un om sensibil, dar daca se afla ce ai facut nu te vad bine. Nu e bine ca elevii sau parintii sa te "aiba la mana"!
Nici nu-ti imaginezi de ce sunt in stare cand e vorba sa fim "la stramtoare". Iubim elevii, dar procedam in asa fel incat sa nu putem fi acuzati de nimic!
Am trecut prin multe si am vazut multe, mai ales ca am o vechime destul de mare si lucrez intr-un colegiu cu clase I -XII.
Multi colegi au avut de suferit pentru fapte mai putin grave ( schimbarea mediei e considerata un lucru foarte rau!)
Nu mai face asa ceva macar pentru a putea pune linistit capul pe perna, fara teama ca maine te vei trezi cu o reclamatie!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Nu mi se pare ca ai facut bine!Daca voia, putea sa-ti ceara asta cand ai intrebat cine vrea marire de medie!Sa speram ca va invata ceva din asta!!!De acum o sa te chem domn Profesor!!!!!INFORMATICA????Daca da atunci trebe sa-mi dai niste lectii pe aici!!!Cu respect Domn Profesor!

cristina26 spunea...

Ciao,
cred ca ai gresit schimband media elevei. Nu e ceva etic. Poate ca merita incurajata, true, dar nu asa...

Succes in continuare!

Unknown spunea...

Da, am citit "Magicianul" , si ambele sunt citate din carte.
Cat despre ceea ce ai facut, cine suntem noi sa judecam? Ca fiecare om ai avut o slabiciune de moment, hope she won`t let u down!:)

Cristian spunea...

Si eu am votat cu NU. Am trecut si eu prin aceasi problema, doar ca am facut ceea ce trebuia. (Am si un director mai sever care vrea ca totul sa fie ca la carte.) Am dat lucrarea la a 6a la Past Simple, copii au subestimat dificultatea si o fata de 10 mi-a luat 7. A plans cand a aflat nota. Am certat-o pt ca nu avea motiv. Apoi ma tot batea la cap ca mama ei a zis ca o pedepseste ca o da afara din casa(drama drama drama!) si etc daca are media 9 la engleza!. In ultimele saptamani, am povestit fiecaruia cam ce medie ii iese, ca sa stie sa-si mareasca media. Aia iar bocet. Iti dai seama ca mai tare ma enerva decat sa imi fie mila. Acum dupa ce i-am incheiat media, mi-au zis colegii ca iar plangea. I s-a umplut frigideru ei si natiei ei instantaneu, ca mi-a scos peri albi.

Si referitor la alt subiect deschis prin comentarii, normal ca elevii vaneaza note! Pe ce baza intrii la liceu? Note! Pe ce baza intrii la facultate? NOTE!! Nu pe competente, abilitati si alte prostii. Pe baza de note! Nu dai nici un examen sau mai stiu eu ce. Deci sa ma lasati cu mentalitatea asta ipocrita? Mai aveam si eu o profa de engleza in liceu. Isi facea orele cu mine si alte 2 fete, si 7,8,9 nu ma scotea. Ca le ce ne trebuie nota mare? Sa fim multumiti ca stim si bla bla bla. Si mama acasa ma certa pt note. Si in a 12a, supriza, se da cu dosar la facultate, nu cu examen. Si acum sunt prof de engleza. Cui merita, sunt mai indulgent, dar la lucrare nu pot face nimic. Si am avut si mutulici care apoi am descoperit ca-s bunicei. Si au inceput cu note naspa si apoi s-au ridicat. Asta e...

scolareii spunea...

Nu ai facut bine deloc! Enumar motivele:
1. i-ai nedreptatit pe ceilalti elevi
O nota trebuie intotdeauna explicata, nu se pune pe tacute..
2. prin modificarea notei ai recunoscut ca ai gresit, desi aveai dreptate
3. ai marit o medie fara sa asculti de marire...
4. ai schimbat o medie!!!, nu o nota in catalog ceea ce se face numai cu stampila si semnatura dir.
5. ti-ai pierdut credibilitatea printre elevi..pregateste-te pentru semestrul II !!!!
6. ai cedat la un santaj emotional, desi tu ai fost fair-play si le-ai dat o sansa, dar ei au foat dezinteresati..

Ce vor zice ceilalti elevi cand vor afla?

E parerea mea, dupa 10 ani de exprerienta printre pici!

Unknown spunea...

pfai....deci intram cu drag pe blogul tau...da acuma ca stiu ca predai mate...nu mai zic nimic..
totusi..ma bucur ca i-ai schimbat media..mie nu a vrut profa de mate nici 5 sutimi sa imi daie...ce ma dispera!!!!!!!!!!!

Tivadar Emanuel spunea...

@LauraDa, la noi sunt multe care nu merg bine!
La fel ca in Suedia e si in Finlanda de exemplu, unde elevii sunt motivati de lectiile accesibile, modul interactiv de predare si relatia foarte apropiata cu profesorii. Sistemul a fost gandit la ei astfel incat scoala sa fie o a doua familie in care copiii si dascalii sa se cunoasca foarte bine. La noi ...niciodata nu va fi asa ...niciodata!

Tivadar Emanuel spunea...

@Zadkielix: Nu stiu cat de bine inteleg sistemul educational....
Sa dea dovada de abnegatie ...sincer nu poti nici forta - daca nu le place nu le place... eu la incepututl sem. i-am intrebat pe elevi carora le place si carora nu le place ora de informatica si mi-au zis - au fost si carora nu le placea!
Am dat dovada de bunatate ...poate - dar uite ce zic cei mai cu experienta - ca nu am procedat foarte bine ...din contra....

Tivadar Emanuel spunea...

@April Pai ... sigur nu modificam 5 medii!!! stiu ...nu a fost cea mai inspirata metoda ... acum imi dau seama ....

Tivadar Emanuel spunea...

@fiica marii: Da, asa ar fi fost normal. Dar e genul ala de elev care se intalneste din ce in ce mai rar - adica genul ala de elev timid care sta in ultima banca de la perete si nu zice nimic mai niciodata - dar cand ii vreun test ia mereu 10 - sigur cunosti stilul.

Tivadar Emanuel spunea...

@elite: Nu ai fost deloc critica, din contra. Dar am sa ma apar si asta deoarece am cu ce. Da, e o materie optionala - cica aleasa de elevi! Am o programa pe care si asa nu o respect ptr. ca nu am cum, nu am cu cine. Au mari lipsuri - multe lururi pe care trebuiau sa le faca in anii trecuti nu le-au facut.... + ca fac informatica de prin clasa a 2-a. Nu le-am cerut foarte mult - crede-ma. Am clase unde mediile au fost toate de 9 si 10 - deci se poate, dar asa cum am zis si-n postare - e cea mai slaba clasa - cel putin la ora de informatica. Si gandirea cum ca trebuie sa aiba toti 10 ...sau ma rog medii mari...mi se pare sincer (si scuza-ma daca sunt prea direct eu acum) aberanta - de ce le-as da 10 daca nu invata?? n-am inteles-o pe asta!

Si ca sa fiu si mai convingator am postat aicirezultatele unui sondaj pe care le-am dat lor sa-l completeze in ultima ora. La intrebarea 'Ti s-a parut ca materia a fost multa?' raspunsurile au fost astfel:
16% - Da
38% - Uneori
16% - Nu prea
30% - NU.

+ ca mediile, precum le-am zis si lor, au fost prea mari ptr. meritul lor. Daca le-as fi trecut notele ce le aveam in caietul meu mediile erau mult mai mici.

Tivadar Emanuel spunea...

@Iulia: Bine punctat! E greu sa iei un copil dupa notele lui - desi si ele pot spune multe.

9 - da - atat a fost media - avea doua note de 9

Imi place ideea ta - inveti, te axezi mai mult pe materiile care-ti plac- si incerci ca la alea sa fii cel mai bun, nu la toate.

Chiar nu-i inteleg pe cei care vor sa fie buni la toate.
E ca si atunci cand faci mai multe lucruri odata - ajungi sa le faci superficial.

Tivadar Emanuel spunea...

@Incertitudini: Cand am gresit ...daca e sa o luam asa ...cand am corectat-o...
Notele le-am trecut la sfarsitul sememstrului in catalog. De altfel la prima lucrarea au luat niste note foarte mici, le-am zis

ca nu le trec dar ca vreau ca pe parcursul semestrului sa vad o evolutie la ei si le-am mai zis ca o sa le dau nota mai ales pe rezultatul evolutiei lor! Ca atare pasiune, rabdare am avut!
La intrebarea ' Criteriile de evaluare folosite de profesor au fost clare?' raspusurile au fost:

77% - Da
23% - Uneori. detalii aici

Stiu ca fetele se indragostesc de profesorii tineri! ;)))))) Apropo de asta - este o elva de clasa a 6-a care-mi zice mai mereu ca miros bine! :))))


Multumesc mult ptr. sfaturi! Am sa tin cont de ele!

Tivadar Emanuel spunea...

@Albinutza: :)) pai cum sa nu te amuze :))))

Tivadar Emanuel spunea...

@Silvia: Nu o vad ca fiind genul de fata care sa planga ca sa obtina ceva. Ea de altfel se ascundea ca sa nu o vada nimeni, dar eu plimbandu-ma mereu prin laborator am zarit-o!

Tivadar Emanuel spunea...

@marada: Stiu ca nu e legal...dar ramane micul nostru secret ok?:D. hai ca m-ai speriat pe moment..dar nu se vede ca am facut acea modificare ...am lucrat foarte minutios ...plus ca m-a ajutat o invatatoare - ea a fost cea cu corectorul ;)))

Tivadar Emanuel spunea...

@free sirit: my mistake...:( Ms de urari! Succes si tie!

Tivadar Emanuel spunea...

@Lore: Sigur ca nu o sa ma doboare! E prea putin ptr. ca sa se intample asa ceva! Ms de informatii privind citatele!

Tivadar Emanuel spunea...

@CristianMs ptr. votul tau! Unii copii traiesc adevarate drame - sunt certati acasa ptr. note si din astea. Ba sunt unii care ajung sa se sinucida. Plus ca recent mi-a zis cineva ca unii copii primesc acasa bani ptr. notele bune ...deci acei copii invata doar ptr acei bani ....poate ca e totusi mai bine decat sa nu invete deloc....

Cat priveste notele...era mai bine mai demult cu admitere - era mult mai bine!
Tin minte ca in album dirigintele meu, prof de info, imi scria ceva in genu' ca eu nu prea am tangenta cu informatica - si uite ca acum ma intalnesc cu el la cercuri pedagogice + ca al doilea meu job e acela de programator - so ... in liceu nu aveam calculator si intr-adevar nu eram cel mai bun tocmai din aceasta cauza.

Tivadar Emanuel spunea...

@Alina: Dreptul meu la replica:
1. de acord;
2. nu am recunoscut ca am gresit in fata elevei tocmai ptr. ca i-am spus ca in sem. II trebuie sa-mi dovedeasca ca ea merita media 10
3. nu aveam timp .... ca o ascultam ...si oricum mediile erau incheiate cand am vazut-o ca plange
4. oups ...greseala mea ...
5. nici vorba de asa ceva! Ma cunosc prea bine!
6. eleva nu a fost dezinteresata, doar emotiva.

Nu stiu ce vor zice ceilalti elevi, daca va trebui sa le explic le voi explica si se va lamuri situatia.

Alina, recunosc acum ca am gresit..dar acum nu am ce mai face. Si, fiind stapan pe mine stiu ca nu se vor schimba prea multe in relatia mea cu ei in sem. II.

Tivadar Emanuel spunea...

@Necunoscuta unei zane: Nu predau mate - ci info! ;) desi peste ani, cand am sa revin in sistem (ma retrag la sfarsitul acestui an scolar o perioada) mi-ar placea sa predau matematica mai mult si-ti spun si de ce - ptr. ca acolo as putea cere mai mult, as putea fi mai drastic, as putea ajunge in timp sa fac performanta cu elevii...:D ..cred!

Unknown spunea...

eh...sa iti zic ceva....
profii de mate nu-s imdragiti niciodata de elevii:)):D
succes!

Tivadar Emanuel spunea...

Si fiindca in unele raspusuri de aici am facut referire la un anumit chestionar am sa va rog cei care doriti desigur sa vedeti mai multe aici.

Concluzie generala: Nu am sa mai fac asa cea niciodata! A fost o greseala, nu spun neaparat ca o regret, doar ca sigur nu am s-o mai repet! Oricum acea eleva va trebui sa-mi demonstreze in sem. II ca e de nota 10!


Multumesc tuturor pentru comentarii, pentru voturi - m-ati ajutat sa-mi deschid si mai mult ochii, m-ati ajutat sa mai 'cresc' putin! ;)

Mai putem comenta inca pe acest subiect daca doriti! ;) oricum inca mai astept pareri si voturi (in acest moment conduce 'Nu' cu 15 voturi; 'Da' - 10 voturi)!

Si desi ziceam la inceputul postarii ca nu obisnuiesc sa povestesc pe blog intamplari din viata mea poate o sa se schimbe lucrurile...

Tivadar Emanuel spunea...

@necunoscuta unei zane: eh - dar eu o sa fiu! :P tzac tzac! :)

Tivadar Emanuel spunea...

@Judy: O sa-mi dau seama daca a inteles mesajul meu - cum ca trebuie sa-mi demosntreze in sem. II ca e de media 10 - in sem. ce urmeaza!
Si da, sunt si profesor de informatica - inca un semestru! ;) Hai ca-ti dau si lectii! Pe cand sa fie? :D
Cu stima, domnu' profesor! ;)))

scolareii spunea...

Emanuel,
Toti am gresit la un moment dat in acesta meserie, ca doar suntem oameni.
Important este sa nu mai repetam greselile! :)))

Anonim spunea...

Te felicit pentru faptul ca recunosti ca a fost o greseala. Nu e putin lucru. Succes!

Vroiam sa mai adaug ca pe vremea mea admiterea la facultate era pe baza de examen si nu pe baza unor note care nu au cum sa reflecte obiectiv cunostintele acumulate la diferite materii...si era examen la sange. Nu intra oricine la facultate. Acum bani sa ai, restul vine de la sine...pacat, mare pacat de scoala romaneasca, pt ca copii buni sunt, dascali buni sunt dar trebuie schimbat neaparat sistemul.

Cristina spunea...

O data in viata, si acum sunt in a XI-a am vrut o marire de medie la istorie. Se intampla anul trecut aveam nevoie de un 9 ca sa imi iasa media 9. Am vorbit ce am vorbit iar profesorul nu a fost multumit. Mi-a spus ca raspunsurile mele sunt de 8 dar imi da 9, creditandu-ma cu 1 punct, fara a preciza urmarile. In semestrul al II-lea profesorul mi-a scazut un punct din prima nota luata care era un amarat de 7. A urmat o lucrare la care nu mi-a acordat punctul din oficiu, spunandu-mi ca trebuie sa-i apreciez gestul lui de anul trecut. A mai urmat o nota de la el pusa din burta, mica bineinteles. Iar la sfarsitul semestrului m-a intrebat ironic daca nu vreau sa imi maresc media. I-am multumit pentru oferta generoasa si i-am spus ca nu vreau. Nu stiu unde am gresit dar acest profesor de atunci nu ma inghite si imi tot pune note mici.
Apreciez profesorii care acorda sansa ca elevii sa isi mareasca media si care nu sunt razbunatori pe elevii care incearca sa o faca.

Tivadar Emanuel spunea...

@Alina: Eu cu siguranta aceasta greseala nu am s-o mai repet! Mi-am invatat lectia!

Tivadar Emanuel spunea...

@April: Multumesc! Era bine pe vremuri cu examene - era mult mult mai bine decat cum e acum!

Tivadar Emanuel spunea...

@Cristina: Acel profesor e un neprofesionist - parerea mea din ceea ce mi-ai zis tu! Mie mi se pare foarte corect sa dai posibilitatea unui elev sa fie ascultat pentru o eventuala nota buna care ar conduce la o marire de medie fara a-i purta pica pe urma!

Anonim spunea...

Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

Blog Widget by LinkWithin